Din historie

 

Dragør Lokalarkiv har en lang række kilder, som kan bruges, hvis du leder efter din families historie i Dragør eller Store Magleby.

Dragør Lokalarkivs dækningsområde er den nuværende Dragør Kommune, der består af Store Magleby og Dragør Sogn.

Vi hjælper gerne med at finde oplysninger, hvis du har slægtninge, der har boet i disse to sogne. Hvis du har et spørgsmål til arkivet, beder vi dig sende det skriftligt, gerne som en email, og anføre så mange og så præcise oplysninger, som muligt. I mange tilfælde vil vi kunne besvare spørgsmålet ved opslag i arkivets slægtsdatabase.

Vi besvarer normalt spørgsmål indenfor en uge, men svartiden kan være længere.

Dragør Lokalarkiv kan ikke påtage sig at lave større, slægtshistoriske undersøgelser, men du er naturligvis velkommen til at besøge arkivet og benytte det righoldige kildemateriale, vi har til rådighed.

Du kan her på hjemmesiden finde et udvalg af lokal- og personhistoriske kilder.

Søger du slægtninge fra landsbyerne Ullerup, Viberup, Tømmerup eller Maglebylille, henviser vi Tårnby Stads- og Lokalarkiv.

Dragør Lokalarkiv får ofte henvendelser fra folk, der gerne vil kunne føre deres slægt tilbage til de hollandske bønder, der kom hertil i 1520’erne. Men da den ældste, bevarede kirkebog for Store Magleby sogn først begynder i 1640, og da alle skifteprotokoller før 1812 brændte i 1821, er der desværre ikke nogen sikker mulighed for at etablere slægtsforbindelser tilbage til personer født før ca. 1600.

Har du familie, der stammer fra Amager, kan du få hjælp i denne artikel.