Bøger til salg

 

Dragør Lokalarkiv har udgivet en række bøger om Dragørs og Store Maglebys historie. Bøgerne kan købes i Lokalarkivets åbningstid. Bemærk, at vi ikke modtager dankort men MobilePay.

Bøgerne kan også bestilles på: lokalarkivet@dragoer.dk. Vi sender bøgerne med PostNord og til de anførte priser lægges forsendelsesomkostninger.

Et udvalg af bøgerne kan endvidere købes på Dragør-Bibliotekernes to afdelinger i hhv. Dragør og Store Magleby. Her kan købes med Dankort.

Foruden bøgerne herunder, har vi er stort udvalg af ældre bøger og hæfter til små priser.

Bøger til salg

Kikkenborgen 2017
kr. 40,-

Syv lokalhistoriske artikler, der spænder fra middelalderens historie, over et tidsbillede af Dragør omkring 1900, til historien om Kystvejen til Kastrup.

 

 

 

Amagermad  – smagen af Dragør og Store Magleby
kr. 250, –

 

 

 

 

 

Dragør Rock
af Jesper Poulsen
kr. 25, –

 

 

 

 

 

Dragør i 1700-tallet
af Birte Hjorth
kr. 150, –

Dragør i 1700-tallet – et maritimt bysamfund er beretningen om Dragør og dragørerne i 1700-tallet – et århundrede, hvor byen udviklede sig fra at være en klynge småhuse til en driftig søfartsby, der tonnagemæssigt blev den største i landet næst efter hovedstaden.  294 sider, illustreret.

 

Som jeg husker det
af Bertel Petersen
kr. 150, –
Bertel Petersen (1896-1992) har skrevet sine erindringer om livet på gården “Aldershvile” i Store Magleby. I bogen fortælles bl.a. om årets gang på gården, dens indretning, og om arbejdet i marken og med dyrene. Vi får også historien om de første flyvemaskiner på Amager, om ildebrande og om hvordan 1. Verdenskrig satte sit præg på egnen.

 

Dragør Havn i 1700- og 1800-tallet
Af Birte Hjorth

Allerede i middelalderen lagde skibe til ved Dragør, men først i 1500-tallet kom der en lille havn. Den voksede i takt med, at søfarten fik større og større betydning for byen, og blev i 1700-tallet hjemsted for en flåde af en anseelig størrelse.

Bogen om Dragør Havn er på 94 sider og illustreret.

 

Byvandring i Dragør
af Birte Hjorth
kr. 40, –

 

 

 

 

 

A guide to old Dragør
af Birte Hjorth
kr. 40, –

 

 

 

 

 

Engparken
af Niels Febber Andersen
kr. 50, –

Vi kunne lege hele dagen og kom først op, når vores mor stod på altanen og råbte, at vi skulle komme op og spise“. Sådan var livet som barn i Dragør Kommunes første større etagebebyggelse, Engparken.

 

 

Dragør-sange
kr. 50, –

Kan du synge med på Dragørvalsen eller Åh, Amagerland? Leder du efter teksten og noderne til én af de gamle Dragør-sange, eller har du lyst til at synge med på nogle af de mere ukendte. Så finder du dem blandt mere end 40 forskellige i Dragørs lokale sangbog.

 

 

Dragør Søfart 1800-1910
af Martin Hans Borg
kr. 75, –
Med tekst, billeder og statistik føres læseren gennem Dragørs historie og borgernes liv, de hektiske år med jagt og galease inden Danmarks indtræden i Napoleonskrigene, de efterfølgende stille år til 1840’erne, over de forrygende år fra 1850’erne til 1880’erne med bark, brig og skonnert, til 1890’ernes drastiske tilbagegang indtil Dragør bliver landliggerby efter 1900.

 

Amagerdragterne – deres historie og brug
Af Birte Hjorth, Dirch Jansen og Lisbeth Møller
kr. 150, –

 

 

 

 

 

Kejserlodsen og hans familie
kr. 100, –
Kejserlodsen, Frederik Vilhelm Møller, var den ældste af Dragørs lodser og ham, der kom om bord, når kongers og kejseres skibe skulle gennem Øresund.
Bogen  tegner et portræt af Møller og hans liv som lods. Men den fortæller også om hans forfærdre, der kom fra Dragørs skipperslægter og hans børn og deres liv.


50 års på tværs – Tværpolitisk Forening 1962-2012

kr. 75, –

 

 

 

 

 

Derfor blev det Dragør
kr. 50, –

Bogen indeholder 29 historier fra mennesker, der enten er flyttet til Dragør eller har valgt at blive her. Bidragene blev indsendt til en konkurrence, som Dragør Lokalarkiv holdt i anledning af sit 50 års jubilæum.

 

 

Dragør og St. Magleby i fest og farver
kr. 50, –

Havnefester, anlægsfester, byjubilæer og i nyere tid festlighederne i anledning af Kulturbyåret 1996 er blandt de emner denne billedbog tager op. Der er også glimt fra de kongeliges besøg gennem tiderne.

 

 

 

Med sangen som midtpunkt (incl. CD)
af Henning Sørensen
kr. 50, –

 

 

 

 

 

Dragør Kajakklub 1916-2016 (inkl. DVD)    kr. 100, –