Kai Lippmanns Allé

Slår man op i den lokale vejviser fra 1940’erne, finder vi instrumentmager Kai Lippmann. Det var dog ikke musikinstrumenter, han havde forstand på at lave.

I slutningen af 1800-tallet blev firmaet Simonsen & Weel, der var ét af de førende indenfor salg af sygeplejeartikler og fremstilling af medicinske instrumenter, overtaget af Julius Lippmann. Da han døde i 1908, tog sønnen Kai over.

Kai Lippmann interesserede sig for den lokale historie. Han var aktiv i bestyrelsen for Amagermuseet, og cyklede i sin fritid rundt til gårdene på Amager, for at samle genstande ind til dets samling.

I 1943 købte Lippmann gården på Stautz Allé, og det tilhørende jordstykke syd for Wieders væverier. Han beplantede det med en særlig art af mælkebøtter, som han brugte til at udvinde gummi fra. Lippmanns forsøg med mælkebøtterne blev dog en fiasko.

Arealet blev beslaglagt af tyskerne i 1944, til brug for anlæg af barakker til indkvartering af soldater. Efter krigen blev de brugt som flygtningelejr.

Kai Lippmann døde i 1951 og samme år blev vejnavnet optaget i Store Magleby Kommunes vejfortegnelse.

Kai Lippmanns Allé 1989. Foto: Birte Hjorth.

I den store bygning (herunder) i vejens nordlige ende på Kai Lippmanns Allé 15 lå en kaffekandefabrik.

Den var formentlig bygget af en tømrermester fra København. Senere lå her Dragør Dampvaskeri. Vaskeriet var grundlagt i Strandgade 25.

Scroll to Top