Oplev historien

Historietimen på Historisk Arkiv

Historisk Arkiv er fyldt med historier, og dem vil vi gerne fortælle videre. Derfor introducerer vi nu ”historietimen”, som er en mulighed for at blive klogere på Dragørs og Store Maglebys historie.

Historietimen er et fyraftensforedrag og varer sjældent en hel klokketime, men starter hver gang kl 17.30. Vi holder historietime den første tirsdag i hver måned – og bagefter er der åbent på arkivet helt frem til kl. 20.00, så du kan så en snak med medarbejderne eller fordybe sig i arkivets samlinger.

Tirsdag den 3. december kl. 17.30 fortæller vi i historietimen om jul og juletraditioner i Dragør og Store Magleby.

 

Juleudstilling på Amagermuseet

På den gamle museumsgård i Store Magleby er der julestemning for alle pengene. De gamle stuer er fyldt med fortællinger om julen og dens traditioner. Temaet i år er gæstebud. I storstuen er den fokus på bondesamfundets mange juleforberedelser. I malerisalen er der der dækket op til jul med personlige fortællinger og julebordene. Butikken på Nordgård har et bredt udvalg af julevarer, mens caféen byder på gløgg og æbleskiver.

Udstillingen er åben indtil 15. november alle dage 12.00 – 16.00 (undtagen mandage). Besøget starter på Nordgård, Hovedgaden 4.