Aktuelt

 

Historietimen på Historisk Arkiv

Historisk Arkiv er fyldt med historier, og dem vil vi gerne fortælle videre. Derfor introducerer vi nu ”historietimen”, som er en mulighed for at blive klogere på Dragørs og Store Maglebys historie.

Historietimen er et fyraftensforedrag og varer sjældent en hel klokketime, men starter hver gang kl 17.30. Vi holder historietime den første tirsdag i hver måned – og bagefter er der åbent på arkivet helt frem til kl. 20.00, så du kan så en snak med medarbejderne eller fordybe sig i arkivets samlinger.

”Vi vil gerne give vores brugere med erhvervsarbejde en mulighed for at komme på arkivet og få del i de mange historier vi gemmer på. Vores stampublikum er typisk folk i ”den tredje alder”, men arkivet er for alle – også for dem, der bare er lidt nysgerrige på deres bys fortid, men ikke har læst alle bøgerne og lokalhistorien”, sider arkivar Henning Sørensen.

Han lægger for i den første historietime tirsdag den 1. oktober kl. 17.30 med at fortælle om de store brande, der i 1800-tallet ramte både Dragør og Store Magleby. Alle Dragørs skoleelever i 7. – 9 – klasserne fik i årets historieløb i sidste uge en oplevelse af, hvad der sker når ilden får fat i et stråtag og breder sig til hele byen. I historietimen går vi bag om temaet og fortæller om, hvordan brandene opstod og hvordan man fik dem slukket med de beskedne midler man havde dengang. Både i Dragør og Store Magleby fik bybrandene konsekvenser for byernes udseende mange år efter.

Fremover holder Historisk Arkiv aftenåbent den første tirsdag i måneden, hvor der hver gang er et nyt emne i Historietimen.

Solstedgård ved Store Magleby i brand. Heldigvis kom ingen noget til, vor branden var påsat med vilje, fordi gården skulle nedrives for at give plads til udvidelse af Københavns Lufthavn. Det gav brandvæsenet mulighed for at lave en storstilet øvelse i brandslukning.